Denne lette, luftige og lysegrønne limemousse er et friskt
alternativ til den klassiske citronfromage. Den syrlige limesaft bliver
afbalanceret af rørsukker i en dessert, hvor det traditionelle præsenteres i en
moderne fortolkning.
Til 8 personer
# Ingredienser
2 blade husblas
saft af 4 lime (ca 1½ dl)
175 g rørsukker
2 pasteuriserede æggehvider
2 dl syrnet fløde 9%
1-2 usprøjtede lime, til at rive
* Tilberedning
Ud blød husblassen i
koldt vand i 2-3 min., så den bliver blød. Kom imens limesaft i et målebæger og
fyld det op med vand, så der bliver 2 dl.
Hæld det i en gryde
sammen med halvdelen af sukkeret.
Rør ved lav varme
for at opløse sukkeret, skru så op for varmen og bring det i småkog.
Tag gryden af
varmen.
Pres husblassen fri
for vand og kom den i limesiruppen. Rør, til det er opløst.
Lad det køle helt
af.
Pisk æggehviderne
stive med en elpisker.
Pisk resten af
sukkeret i 1 spsk ad gangen. Marengsblandingen skal være fast.
Pisk syrnet fløde
let i en anden skål og vend den afkølede limeblanding i.
(Blandingen vil være
en smule løs og tynd på dette tidspunkt).
Vend det i marengsen
og hæld derefter blandingen i fine, høje glas.
Stil mousserne i
køleskabet i nogle få timer, så de stivner en smule.
Riv lidt limeskal
over, lige før de serveres.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.