Sprøde kager, som du
anretter med en sød kompot af papaya, kiwi og ananaskirsebær. Kagerne kan
steges i god tid og så bages færdige lige inden serveringen.
Tid: 45-50 min,
heraf 10 min i ovnen. 24 stk.
# Ingredienser
100 g smør
1½ dl hvedemel
3 dl vand
6 æg
2½ dl piskefløde
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
KOMPOT:
saften af ½ citron
½ dl sukker
1 dl vand
1 papaya
2 kiwi
10 ananaskirsebær
* Fremgangsmåde
1. Kog smør, mel og
vand til en tyk dej i en gryde.
Tag gryden fra
varmen.
2. Del æggene i
blommer og hvider.
Rør blommerne i
dejen, en ad gangen. Lad dejen køle af.
3. Pisk fløde og
æggehvider til skum i hver sin skål.
4. Smag æggeblommedejen
til med salt og vanilje sukker.
5. Vend flødeskum og
æggehvider i.
6. Steg kagerne i en
blinispande, kun på den ene side.
Læg dem sammen to og
to med de ubagte sider mod hinanden.
Læg de dobbelte kager
i et ovnfast fad.
7. Kog citronsaft,
sukker og vand til en lage. Lad den svale af.
8. Skræl papaya og
kiwi og skær dem i tern.
Del
ananaskirsebærrene i halve. Læg frugten i sukkerlagen.
9. Bag kagerne ved 225
°C i 10 min eller til de er hævede.
Server dem straks med den eksotiske frugtkompot til.
Tips: Dejen kan smages til med reven citron- eller
appelsinskal i stedet for vaniljesukker.
Blinispande
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------