Dessert. Arbejdstid: 1 time Bagetid, marengsbunde: 1 ¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
8 personer.
# Ingredienser
til Marengslagkage med chokolademousse
Marengsbunde:
5 æggehvider (ca )
1 spsk sukker
sukker (godt )
125 g flormelis (knap )
Chokolademousse:
185 g ren, (let)bitter chokolade
smør
3 æggeblommer
4 æggehvider
1 spsk sukker
Pynt:
ren, (let)bitter chokolade
Bagepapir
*
Sådan laves Marengslagkage med chokolademousse
Marengsbunde:
1. Sæt ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne halvt stive og kom 1 spsk sukker i.
Pisk dem herefter meget stive, det vil sige, at der skal
piskes flere min, efter at hviderne er så stive, at de holder formen.
2. Bland sukker og flormelis og vend det i hvidemassen.
3. Dæk to bageplader med bagepapir.
Tegn i alt 3 cirkler med en diameter på .
Brug fx en tallerken.
Fordel straks marengsmassen inden for de 3 cirkler, og gør
overfladen så plan som muligt.
Bag de to plader samtidig i ca 1¼ time, til marengsen er
tør, let og gylden, men byt dem gerne om, når halvdelen af bagetiden er gået.
Tag marengsbundene af papiret og lad dem svale utildækket på
en rist.
Chokolademousse:
4. Smelt chokoladen over ikke for varmt vandbad, tag den op
og pisk smørret i, til konsistensen er cremet.
Rør æggeblommerne i, når chokoladecremen har svalet lidt.
5. Pisk æggehviderne halvt stive, tilsæt 1 spsk sukker og
pisk dem meget stive.
6. Vend forsigtigt, men godt chokoladecremen i de piskede
hvider.
7. Læg den ene marengsbund på et kagefad.
Er bunden ikke plan nok, kan den skæres plan med en meget
skarp kniv.
Kasser ikke marengssmulerne, de kan blandes i eller drysses
over chokolademoussen.
8. Smør et ikke for tykt lag chokolademousse over bunden, læg
næste bund over, smør et lag chokolademousse over den og dæk med den sidste
bund.
Nu skal der være ca 2/3 af chokolademoussen tilbage.
Fordel den over hele kagen, også langs kanten, så kagen er
smukt brun over det hele.
Pynt:
9. Høvl eller riv chokoladen og strø og drys den, så hele
kagen er dækket.
Stil kagen svalt, til den skal serveres.
Den holder fint, selvom den er lagt sammen flere timer i
forvejen.
Tips: Fingernemme kan smelte chokoladen til pynten i
et tyndt lag på en bageplade, og høvle chokoladen til flotte spiraler og
rynkede bånd, når den er kold.
Kagen kan også pyntes med en lyserød marcipanrose i midten.
Eller med ristede mandelspåner.
Marengslagkagen kan også serveres sammen med is og sorbet,
eller med friske bær.
Se alle de bedste opskrifter med Marengs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------