En dessert, der er hurtig at lave og en fornøjelse at spise.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 2-3 min.
Kuverter: 8
# Ingredienser
Bund:
250 g kiksekrumme
½ tsk mixed spice
2 spsk sukker
125 g smeltet smør
Fyld:
0,6 dl vand
1 spsk husblaspulver
500 g flødeost
2 spsk fintrevet citronskal
1,2 dl citronsaft
1,8 dl sukker
3,1 dl fløde
0,6 dl vand
pyntes med citron- eller limeskiver
* Tilberedning
1. Pensl en 20 cm springform med olie.
Hæld kiksekrummerne i en mellemstor skål.
Tilsæt mixed spice og
sukker og bland det godt.
Tilsæt smeltet smør og bland godt.
Pres dejen godt ned i bunden og op ad siderne på formen og
stil den i køleskab i 20 min.
2. Fyld: Hæld vand i en lille, ildfast skål.
Drys overfladen med husblaspulver og sæt skålen ned i en
gryde med småkogende vand.
Rør i det med en metalske, indtil husblaspulveret er opløst.
Afkøl det.
3. Pisk flødeosten, indtil den er blød.
Tilsæt citronskal og -saft og pisk det, indtil det er godt
blandet.
Tilsæt 1,2 dl af sukkeret og pisk det i 3 min indtil det er
blandet.
Tilsæt en smule af blandingen i det opløste og afkølede
husblaspulver.
Bland husblaspulverblandingen i flødeosten.
4. Pisk fløden i en mellemstor skål, indtil der dannes
toppe.
Vend flødeskummet ind i flødeostblandingen og øs det over i
bunden.
Afkøl det i køleskab i 3 timer, eller indtil det er stivnet.
5. Tilsæt resten af sukkeret og vand en lille kasserolle og
rør i det, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt lime- eller citronskiver og lad det småkoge med i 2-3
min.
Fjern skiverne med en hulske og afkøl sukkervandet.
Server ostekagen i stykker med lime- eller citronskiver.
Prøv sammen med:
Forret: Krydret reje-
og kyllingesuppe
Hovedret: Bøffer
med champignonsauce, kartoffelbåde og spinat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.