Her en nem og lækker æbletærte, som både kan bruges som
dessert eller til eftermiddagskaffen. Server med bærpuré og cremefraiche eller
en god vaniljeis.
6 personer
# Ingredienser
3 gode madæbler fx belle de boskoop
200 g sukker
200 g smør
stødt kanel
lidt sukker
½ dl calvados
200 g udrullet butterdej
SOLBÆR-COULIS:
200 g solbær eller andre bær
75 g sukker
lidt citronsaft
DESUDEN:
citronmelisse
* Tilberedning
1. Skræl æblerne og del dem i halve.
Fjern kernehuset, evt. med et kuglejern.
2. Varm sukkeret op på en pande, der kan gå i ovnen.
Smelt det til en lys karamel.
Pas på med for meget varme,
så sukkeret ikke bliver for mørkt!
3. Tilsæt smørret og rørsukker og smør til en tyk karamel.
4. Læg æblerne med den buede side nedad i karamellen.
Drys med lidt kanel og sukker og flambér med calvados.
5. Rul butterdejen ud og skær den til, så den
kan dække panden. Prik den tæt med en gaffel.
6. Beklæd panden med butterdejsbunden og
tryk den godt til langs kanten.
Bag den i en forvarmet ovn ved 170 °C i 25-30 min,
til tærten er gylden og gennembagt.
Ved serveringen vendes tærten ud på et fad, så den bagte
bund kommer nederst.
Server med bærpuré og cremefraiche eller en god vaniljeis.
Pynt med citronmelisse.
VIN FORSLAG: Vieux Pineau des Charentes.
Se andre gode opskrifter med Æbletærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.