En lun og mild
ostekage med syltetøj og en smule flødeskum sætter prikken over i'et ved en god
middag. Retten stammer fra Småland i Sverige.
Tid: 2 timer, heraf
1½ time i ovnen + afkølingstid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr.
10-12 pers.
# Ingredienser
1 dl mandler
4 æg
1 dl sukker
4 dl piskefløde
3 dråber
mandelessens
1 kg hytteret
* Fremgangsmåde
1. Begynd med at
skolde, smutte og hakke mandlerne.
2. Pisk æg og sukker
skummende.
3. Tilsæt fløden
sammen med mandler og essens.
4. Hæld evt. væde
fra hytteretten.
Bland det i æggemassen.
5. Hæld blandingen i
en smurt rund form på 26 cm i diameter.
Den skal rumme 2 liter.
6. Bag kagen på en
rist nederst i en 175 °C varm ovn i 1½ time,
eller til den har en fin gylden farve og er næsten fast.
7. Lad kagen køle af
til den er lunken inden den serveres.
Helt kold ostekage
bør lunes let i ovn eller mikroovn.
8. Server ostekagen
med syltetøj og en lille smule flødeskum.
Tips: Hytteretten kan erstattes med 5 liter mælk,
1 dl hvedemel og 1 spsk osteløbe.
Rør melet ud i lidt
af mælken. Opvarm resten til 37 °C. Rør osteløben i jævningen, hæld
det i mælken og lad det stå 30 min. Hæld det hele i en si foret med et
viskestykke.
Lad vallen løbe fra. Følg i øvrigt anvisningerne ovenfor.
Retten tager lang
tid at tilberede, hvis man bruger mælk som syrnes med løbe.
Derfor foreslår vi
at du bruger hytteret i stedet. Slutresultatet bliver alligevel meget lækkert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------