Ostesoufflé er en god fransk klassiker som er nem at lave,
husk dog at servere den for dine gæster med det samme, når den kommer ud af
ovnen.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 30 min. Bagetid: ca. 45 min.
# Ingredienser:
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
salt
3 æg
200 g ost (Cheddar,
Emmentaler el. Gruyere)
2 spsk reven ost
* Tilberedning:
1. Smelt smørret,
rør melet i og spæd med mælken.
Lad blandingen koge
igennem.
Krydr med salt og
lad den svale.
Rør æggeblommerne i
en ad gangen.
Tilsæt osten skåret
i små terninger eller groft revet.
Pisk æggehviderne
stive og fold dem forsigtigt i.
2. Kom soufflémassen
i en velsmurt souffléform.
Drys med reven ost
og bag souffléen ca 45 min ved 175 °C.
Tips: Bland ca 100 g letkogte blegselleristrimler i
ostesouffléen.
I stedet for mælk.
kan souffléen laves med fløde og lidt af kogevandet fra blegsellerien.
Se alle de bedste opskrifter med Æg og Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.