Logo

Ostesoufflé, fransk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesoufflé, fransk 

 

Ostesoufflé er en god fransk klassiker som er nem at lave, husk dog at servere den for dine gæster med det samme, når den kommer ud af ovnen.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30 min. Bagetid: ca. 45 min.

 
# Ingredienser:
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
salt
3 æg
200 g ost (Cheddar, Emmentaler el. Gruyere)
2 spsk reven ost

 
* Tilberedning:
1. Smelt smørret, rør melet i og spæd med mælken.
Lad blandingen koge igennem.
Krydr med salt og lad den svale.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt osten skåret i små terninger eller groft revet.
Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i.

 
2. Kom soufflémassen i en velsmurt souffléform.
Drys med reven ost og bag souffléen ca 45 min ved 175 °C.

 
Tips: Bland ca 100 g letkogte blegselleristrimler i ostesouffléen.
I stedet for mælk. kan souffléen laves med fløde og lidt af kogevandet fra blegsellerien.

 

Se alle de bedste opskrifter med Æg og Soufflé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her