Rabarbertærte - en
kombination af noget sødt, surt, syrligt, sprødt og cremet findes i
denne lækre rabarbertærte med butterdej. Find opskriften her.
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 35 min.
# Ingredienser
½ pk (a 450 g)
frossen butterdej
500 g rabarber
85 g (1 dl) melis
1 spsk maizenamel
1 æggeblomme
2 æggehvider
100 g (1¼ dl) melis
* Fremgangsmåde
1. Lad butterdejen
tø op på køkkenbordet.
2. Skyl rabarberne,
skræl dem, hvis de er meget grove.
Skær dem i små
stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland sukker og maizenamel, vend det i
rabarberne.
3. Dæk faldet med
alufolie og stil det i en varm ovn ved 175 °C i 20 min., til rabarberne er
møre. Lad dem køle lidt af.
4. Læg
butterdejsstykkerne lidt ind over hinanden og rul dem ud til en cirkel.
Beklæd en tærteform
med dejen.
5. Prik dejen
overalt og bag bunden på midterste rille i en varm ovn ved 220 °C i 15 min.
Lad den køle lidt
af.
6. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der stadig piskes.
Marengsen skal være
stiv og blank.
7. Pisk æggeblommen
og brug den til at pensle butterdejsbunden med.
Kom de jævnede
rabarber i bunden og læg marengsmassen ovenpå.
(Den skal ikke
smøres ud i kanterne).
8. Bag
rabarbertærten i en varm ovn ved 220 °C i 10-15 min til marengsen er gylden i
spidserne.
9. Serveres lunken,
evt. med koldt flødeskum til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
INFO: Rabarbertærte er en rund tærtebund med
rabarberpåfyldning. Populær i England, hvor rabarber er blevet dyrket siden
1600-tallet, og bladstænglerne er spist siden 1700-tallet. Udover rabarber
indeholder den næsten altid en stor mængde sukker for at afbalancere plantens
intense skarphed. Nonoxal kan bruges mod oxalsyren.