Dessert. Arbejdstid: 15 min. Geleringstid: mindst 4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ribsgelérand
7 dl ribssaft
14-16 blade husblas
Vaniljecremesauce:
sukker ()
4 æggeblommer
2½ dl mælk eller fløde
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
Randform: .
*
Sådan laves Ribsgelérand
1. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min.
Den relativt store mængde husblas er nødvendig på grund af
frugtsyre- og sukkerindholdet.
Brug flest blade, hvis det er varmt i vejret.
2. Bland ribssaft og vand til god og kraftig smag.
Husblassen stjæler smag og vaniljecremen mildner også, så det
er vigtigt, at geléen smager igennem.
3. Varm saften op til kogepunktet i en gryde, knug husblassen
fri for vand og opløs den direkte i den hede saft.
4. Hæld blandingen i en koldtskyllet randform og sæt den
koldt i mindst 4 timer, til geléen er stivnet helt igennem.
Vaniljecremesauce:
5. Pisk sukker og æggeblommer sammen i en gryde.
Undgå aluminium, der misfarver mad med æg og mælk.
6. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.
Kog mælken (fløden) op sammen med vaniljebælgen.
Tag gryden fra varmen, når mælken koger, og fjern vaniljebælgen.
Rør vaniljekorn (eller vaniljesukker) i.
7. Bland æggesnaps og varm mælk (fløde) under omrøring.
Varm cremen op for svag varme og under piskning, til den
tykner.
Den må ikke koge.
Tag gryden fra varmen.
Pisk saucen igennem og lad den blive kold.
Anretning:
8. Løsn randen langs kanten med en skarp kniv.
Læg evt. et hedt, hårdtopvredet stykke over bunden et
øjeblik, eller hold den kort i varmt vand, straks før den vendes ud på et koldt
fad.
Pisk vaniljecremesaucen igennem og server den til.
Tips: Creme anglaise eller Creme Chantilly kan nydes
til.
Hulningen i randen kan fyldes med melonkugler eller
-terninger.
Modne ribbede ribs kan lægges i formen og overhældes med den
hede ribsgelémasse, det giver en frisk smag.
Ribsgelémassen kan fordeles i små portionsforme og serveres
som tilbehør til vildt eller andet kød.
På Skagen serveres ribsgelé ofte til fisk, fx til rødspætte
og knurhane.
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------