Sachertorte er en østrigsk kagespecialitet, som den dag i dag
serveres på hotel Sacher i Wien. Kagen består af chokoladebunde, der lægges
sammen om abrikosmos
Tilberedningstid:
ca. 35 min. Bagetid: ca. 1 time Kagebunden er fryseegnet
# Ingredienser:
150 g smør
250 g sukker (ca. 3
dl)
150 g mørk chokolade
6 æg
150 g hvedemel (2½
dl)
Fyld og pynt:
200 g abrikosmos (se
nedenfor)
150-200 g chokolade
100 g flormelis (2 dl)
2 spsk varmt vand
* Tilberedning:
1. Blødgør smørret og rør det godt sammen med sukkeret.
Smelt chokoladen i
vandbad og rør den i.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen (gem hviderne).
Rør melet i.
2. Pisk æggehviderne
stive og vend dem i dejen.
Kom dejen i en godt
smurt springform, 22 cm i diam.
Bag kagen ved 175 °C
i ca. 1 time.
Lad kagen stå lidt i
formen, inden den tages ud og afkøles på bagerist.
Del kagen til 2
bunde.
3. Fordel ca.
halvdelen af abrikosmosen på den nederste bund.
Læg den anden bund over og kom resten af mosen herpå.
Brug en bredbladet
kniv.
4. Smelt chokoladen
i vandbad eller ved svag varme.
Rør flormelis og
vand samt olie i.
Fordel denne glasur
over kagen.
Lad kagen stå
køligt, men ikke i køleskab, nogle timer før den serveres.
ABRIKOSMOS
# Ingredienser:
200 g tørrede, øko abrikoser
1 smule vand (til det dækker)
3 spsk sukker
1 appelsin, saft og revet skal (adskilt)
1-2 citroner, saft heraf
2½ blade husblas
* Tilberedning:
1. Kør de tørrede abrikoser gennem en kødhakker.
Overhæld dem med kogende vand, til det dækker.
Sæt det hele på køl i et par timer - så alt det hårde er
opløst.
2. Hæld massen i en gryde med 3 spsk sukker og
appelsinsaften.
Kog den stille og roligt ind i en 45-50 minutter.
Den skal være lind og tæt i konsistensen.
Må ikke være for flydende og vandet.
Så skal den bare koges lidt mere ind.
3. Opblød husblas i koldt vand.
Hæld abrikosblandingen i en blender, og blend.
Tilsæt husblassen og blend lidt mere,
og så kan smagen til sidst justeres med appelsinskal og
citronsaft.
Lad den derpå sætte sig i køleskab.
TIPS: Husblas er kun nødvendigt, for at abrikosmosen kan
stivne nok til at bruge den til Sachertærten. Man kan også udelade husblas og
blot anvende mosen som syltetøj på brød.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.