Semifreddo er italiensk og betyder halvfrossen og hentyder
til, at denne is skal have en tilpas blød konsistens, når den serveres.
Til 8 personer
# Ingredienser
3 pasteuriserede æggehvider
50 g flormelis
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1.5 dl piskefløde
1 stang vanilje
200 g skyr
200 g blåbær, friske
*
Fremgangsmåde
Brug 4 skåle:
Skål 1 Pisk æggehviderne stive, kom sukkeret i og pisk
videre, til de er stive og seje.
Skål 2 Pisk æggeblommer lyse og skummende med sukkeret.
Skål 3 Pisk fløden med vanilje til skum.
Skål 4 – den største skål - Rør skyr eller cremefraiche.
Skyl blåbærrene og dup dem tørre. Rør dem i.
Vend nu skål 1, 2 og 3’s indhold i skål 4 – til en ensartet,
luftig masse.
Hæld isen på en aflang, ca. 1,35 liters form, der er foret
med film, på kryds og tværs.
Fold filmen op omkring isen og stil den i fryseren.
Isen vil være klar efter ca. 6 timer.
For at være på den sikre side, så lav isen aftenen før dagen,
hvor den skal bruges.
Eller om morgenen, hvor den skal bruges om aftenen.
Energi pr pers.: 184 kcal. Protein 6 g. Kulhydrater 15 g. Fedt
9 g. Fedtenergi 50 %
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter
INFO: Semifreddo er en klasse af halvfrosne desserter. De
vigtigste ingredienser er normalt æg, sukker og fløde. Det har tekstur af
frosne mousse. En sådan desserts spanske modstykke hedder semifrío. Det kaldes
ofte en iskage, men en ægte iskage har lag med kage og is.