Den klassiske
semouljegrød bliver adlet: Den bliver lettere og mere lækker som en
uimodståelig mousse, serveret med sveskeblommekompot - Det bliver så
godt
Til 4 portioner. Tilberedning:
25 min. (plus køletid).
# Ingredienser
½ l mælk
1 stang vanilje, kornene
af
40 g sukker
100 g semuljegryn
2 æg delt i blommer og
hvider
1 nip salt
40 g sukker
100 g mager kvark.
500 g sveskeblommer
50 g sukker
4 spsk rødvin (eller
appelsinsaft)
1 kanelstang
* Tilberedning
1. ½ l mælk, kornene af 1 stang vanilje og 40 g
sukker bringes i kog.
Lad 100 g
semuljegryn risle i.
Lad det koge op og
stå på den slukkede kogeplade og trække under omrøring i 3-5 minutter.
Det røres sammen i
en skål med 2 æggeblommer.
2. 2 æggehvider piskes stive med 1 nip salt og
40 g sukker og vendes i semuljegrøden sammen med 100 g mager kvark.
Kom det i 4 skyllede
kopper (a 1¾ dl), og lad det stå koldt i mindst 4 timer.
3. 500 g sveskeblommer udstenes og skæres i
både.
De bringes i kog med
50 g sukker, 4 spsk rødvin (eller appelsinsaft) og 1 kanelstang.
Lad blommerne simre
under låg ved svag varme 3-5 minutter.
Lad kompotten køle
af.
Semuljemoussen
vendes ud og serveres med sveskeblommekompotten.
Energi pr. portion:
14 g protein, 8 g fedt, 70 g kulhydrater = 423 kcal (1775 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.