Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sherry- ingefærmousse
2 dl piskefløde
2 blade husblas
2 spsk syltet ingefær
ca. 5 spsk sød
sherry (cream)
Endvidere:1 æggehvide
40 g flormelis (% dl)
Pynt: lidt syltet ingefær
Portionsglas
*
Sådan laves Sherry- ingefærmousse
1. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
2. Pisk fløden stiv.
Skær ingefæren i meget små terninger og vend dem i flødeskummet
sammen med halvdelen af sherryen.
3. Knug husblasen fri for vand og smelt den over vandbad, se
Bain-marie.
Rør resten af sherryen i.
Rør den håndvarme husblas-sherryblanding i flødeskummet med let
hånd.
4. Pisk æggehviden helt stiv og rør flormelisen i.
Vend denne »marengsmasse« i sherryfløden.
Fordel moussen i portionsglas og stil dem koldt, mindst 1 time.
5. Pynt moussen med tynde strimler eller tern af syltet ingefær
og server den kold.
Tips: Moussen kan pyntes med hakkede nødder eller mandelflager,
der er ristet gyldne på en tør pande.
Moussen kan serveres sammen med Frugt, hel, kogt med
vanilje.
Se alle de bedste opskrifter med Mousse
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------