Skånsk æblekage (skånsk: eblakauga) er en kage fra Skåne
lavet af æbler og kanel. Den serveres med vaniljesauce. Kagen spises
traditionelt den 10. november efter mortensaftensanden. Der er flere varianter,
blandt andet med marcipan.
6 portioner. Arbejdstid: 30 min. (hvis æblemosen er kogt) Bagetid:
ca. 15 min. Kagen er fryse-egnet
# Ingredienser til Skånsk æblekage med vaniljesauce:
300 g hvedebrød
200 g smør
100 g sukker
2 spsk stødt kanel
2 spsk stødt kardemomme
500 g æblemos
2 røde æbler (små stykker)
Nem vaniljesauce:
200 g cremefraiche (9%)
1 stang vanilje (kornene)
1 spsk flormelis
*
Sådan laver du Skånsk æblekage med vaniljesauce:
Skær skorperne af brødet og findél det i en foodprocessor.
Steg brødet i smør med sukker og krydderier i ca. 10 min.
ved svag varme.
Læg halvdelen af blandingen i bunden af en form på 25x15 cm.
Læg æblemos oven på og pres sammen.
Afslut med et lag brød.
Bag i ca. 15 min. ved 175 °C.
Rør cremefraiche med vanilje og flormelis og servér til den
lune æblekage.
Historisk billede af eblakauga
Se flere dejlige
desserter her
En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer
og igen i et utal af varianter.
Dette er en Æblekage
type 1. Se Æblekage - hvad kan
det være?
Du får de bedste opskrifter på æblekage på Kogebog.dk - prøv
selv -
Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser
og sæt mere smag på hverdagen. På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige
opskrifter og madartikler. Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller
se Mad
til 1, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min
kogebog" til dine egne opskrifter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD