Med
en god cremet yoghurt kan du lave en skøn is helt uden ismaskine. Med lime
bliver isen frisk og delikat. Med vanilje smager den vidunderligt
Arbejdstid:
20 min. Frysetid: min. 3 timer Fryse-egnet. ca. 1 liter. (lav evt dobbelt
portion)
# Ingredienser til :
1
stang vanilje
½ liter
græsk yoghurt 10%
2-3
limefrugter (skal + ca. 1 dl saft)
1
dl lys sirup
2
æggehvider (evt. pasteuriserede)
3-4
spsk sukker
*
Sådan laver du Yoghurt-is med lime og vanilje:
Flæk
vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør
yoghurt sammen med vanilje, fintrevet limeskal, limesaft og sirup.
Pisk
æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Vend
marengsmassen i yoghurten og hæld det over i en form.
Dæk
den til med frysefilm og sæt den i fryseren min. 3 timer.
Server
isen i kugler og giv evt. lidt frisk frugt til.
TIPS:
Er isen blevet for hård, så lad den stå og tø lidt ved stuetemperatur før
servering.
Du kan
godt bruge alm. yoghurt i stedet for græsk yoghurt. Brug da 1 I yoghurt og lad
den dryppe af i et kaffefilter, så den bliver tyk og cremet.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Her finder du flere opskrifter med dejlig is. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD