Fromage er en god
gammeldags dessert, som fint kan laves på yoghurt naturel. En sød tyttebærsauce
til og lidt chokoladespåner på toppen - og den festlige dessert er klar til
servering.
Tid: 30 min + 2-3
timer i køleskabet. 6 pers.
# Ingredienser
6 blade husblas
5 dl yoghurt naturel
1 æggeblomme
3 tsk citronsaft
1 dl flormelis
2 dl piskefløde
SAUCE:
3 dl rårørte
tyttebær
1 cl gin
PYNT:
mørk blokchokolade
mynteblade
* Fremgangsmåde
1. Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min.
2. Rør yoghurten med
æggeblomme, citronsaft og flormelis.
3. Kram husblassen
op af vandet.
Smelt den i en gryde
ved svag varme, eller
læg den i en skål i
mikro ovnen og kør 30 sek. på 750W.
4. Pisk husblassen i
yoghurt-blandingen i en tynd stråle.
5. Pisk fløden til
fast skum. Vend det i blandingen.
6. Hæld massen op i
6 små portionsforme, fx souffléforme.
Lad dem stivne i
køleskabet 2-3 timer.
7. Rør eventuelt
tyttebærrene med en lille smule gin.
Rør godt rundt så
det bliver til en sauce
8. Dyp formene
hurtigt i varmt vand og vend fromagerne ud.
Riv chokolade over
og hæld lidt sauce ved siden af.
Pynt gerne med
mynteblade.
Tips: Yoghurt naturel kan erstattes med ymer eller
cultura.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------