En frisk is med god syrlighed og masser af smag fra
tropefrugterne. Fin som eftermiddags-is eller en let dessert. Til 4 små
isdesserter
# Ingredienser
1 moden mango (ca. 150 g)
1 passionsfrugt
1 spsk rørsukker
1 dl lys rom (fx Havana Club)
1 dl yoghurt eller græsk yoghurt
2 tsk citronsaft (smag til)
*
Sådan gør du
1. Blend frugtkødet fra mangoen, passionsfrugt, rørsukker,
rom, yoghurt, og citronsaft (smag til) til en lind puré.
2. Fordel puréen i 4 isforme eller dessertglas.
3. Frys isene i min. 4 timer inden servering.
4. Ristet kokosmel/flager laves ved at riste kokossen på en
tør pande over medium varme indtil det er gyldent, ca. 7-10 min.
5. Rul isene i ristede kokosflager eller kokosmel lige inden
servering.
TIPS: Brug ananas (frisk eller dåse) i stedet for mango.
INFO: Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til
hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet
og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid
til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større
mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen
simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en
voksenudgave af ”slush-ice”.
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad
være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at
smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er
nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform.
Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug
smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være
med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen
smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i
fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste
smagsoplevelse og konsistens.