Zabaglione kan serveres som en ret for sig selv. Hældes over i 4 individuelle portionsskåle.
Serveres øjeblikkeligt med friske bær og/eller småkager.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
5 æggeblommer
60 g stødt melis
1,2 dl marsala
0,6 dl tør hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Kom æggeblommerne
i en mindre gryde: tilsæt sukker.
Pisk med en elpisker
ved mellemhøj hastighed indtil blandingen er bleggul og flødeagtig.
2. Kom vand i bunden
af en større gryde.
Bringes til
kogepunktet over høj varme; skru ned til svag varme.
Sæt den mindre gryde
øverst i den store gryde over det simrende vand, som vandbad.
3. Pisk nu 0,6 dl
marsala gradvis i æggeblommerne med en elpisker.
Pisk 1 minut.
Tilsæt gradvis den
resterende marsala og hvidvin.
4. Fortsæt med at
koge over vandbadet 6 til 8 min, indtil blandingen er let og tyk nok til at
danne bløde toppe når piskerisene dryppes i.
Der skal røres
konstant samt skrabes ved siderne og i bunden.
(Hold øje med at den IKKE koger, ellers klumper det)
Tages øjeblikkeligt af varmen, og piskes let igennem.
Trin 3. Sådan
tilsættes marsala til æggeblommeblandingen.
Trin 4. Sådan piskes
buddingen indtil der dannes bløde toppe.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------