Zabaione eller zabaglione er en italiensk dessert, eller
nogle gange en drik, lavet med æggeblommer, sukker og en sød vin. Nogle
versioner af opskriften indeholder spiritus, såsom cognac. Dessertversionen er
en let vaniljesauce, pisket for at indarbejde en stor mængde luft.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min.
# Ingredienser
6 spsk marsala vin
eller madeira
100 g (1¼ dl) melis
4 æggeblommer
fine, sprøde vafler
eller fløjter
* Fremgangsmåde
1. Sæt en Pyrex
glasskål (eller en anden ovnfast skål) over vandbad.
Kom vin og melis i og lad det varme op.
2. Tilsæt
æggeblommerne og pisk hele tiden, helst med en elpisker, til massen er let og
luftig (stadig over vandbad).
3. Hæld straks
desserten op i vinglas og server den, mens den endnu er lun.
Giv vafler eller
fløjter til.
Tips: Hverken husblas eller piskede æg tåler at
koges, derfor må man opvarme begge dele over vandbad. Sæt en ovnfast (Pyrex)
skål over en kasserolle med småboblende varmt vand. Pas på dampen, man kan nemt
brænde sig alvorligt!