Klassisk bankekød af oksebov serveret med kartoffelmos,
gulerødder og persille. Helt klassisk, helt enkelt, men utrolig velsmagende. Se
opskriften her.
Til 6-8 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet
# Ingredienser
2 kg oksebov med ben
(evt tykkam)
3 spsk hvedemel
salt og peber
35 g smør
4 løg
6-8 gulerødder
1 ds (400 g) flåede
tomater
2 dl bouillon (af
terning)
2 kviste persille
2 laurbærblade
1 kvist timian
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
skiver og derefter i mindre stykker.
Vend dem i mel,
krydret med salt og peber.
2. Brun kødet, de
grofthakkede løg og tykke gulerodsskiver i smørret i en tykbundet gryde.
Si væden fra
tomaterne ned i gryden og tilsæt 3 dl kogende bouillon.
3. Bind en
krydderbuket af laurbærblade, timian og et par stilke persille.
Læg den i gryden.
Lad retten snurre
under låg ved svag varme, til kødet er mørt (ca. 1½ time).
Tag krydderbuketten
op, tilsæt de flåede tomater og smag retten til.
Den skal smage
stærkt af laurbærblade.
4. Saucen kan evt.
jævnes med lidt maizenamel, udrørt i vand, hvis man synes den er for tynd.
5. Giv kartoffelmos
til bankekødet og sæt en skål med syltede asier på bordet.