Belgisk gryde er en
suppelignende gryderet med fint afstemte ingredienser. God gryde til hele året
- Ingredienserne til denne gryderet kan fås hele året. Prøv den; måske bliver
det familiens yndlingsret.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time og 45 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
1-1½ kg sprængt
oksekød
2 løg
5 gulerødder
½ rodselleri
1 rød peberfrugt
2 kopper kogte ris
250 g frosne ærter
1 bdt purløg
* Fremgangsmåde
1. Bring kødet i kog
med 2 liter vand. Skum.
Lad det koge ca 1
time.
2. Rens grønsagerne
og skær dem i skiver og terninger.
Lad dem koge med
efter 45 min.
3. Når kødet er
mørt, tages det op og skæres i terninger.
Læg det tilbage i
gryden sammen med de kogte ris og ærterne.
Lad det snurre i 5
min.
4. Smag retten til
og klip purløg over.
Server ristet
fuldkornsbrød til.