Benløse
fugle kan også kaldes oksekøds-paupietter eller oksekødsruller. Tynde skiver
oksekød rulles sammen om et stykke gulerod og svøbes i bacon. Det søde punktum
er en salat af sensommerens mange gode frugter.
Benløse fugle stegt med
bacon
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
45 min, Stege/kogetid: ca. 1 time.
#
Ingredienser til Benløse fugle stegt med bacon:
500-600
g okseinderlår (8 skiver ca. 5 mm tykke)
2
gulerødder
salt
og friskkværnet peber
8
skiver bacon
25
g smør
2 spsk
olie
2
løg
3 spsk
hvedemel
2
dl hvidvin,
bouillon
eller vand
2
laurbærblade
Pastinak
og svampe:
500
g pastinakker
250
g portobellosvampe eller markchampignon
Kartoffelsne:
1
kg melede kartofler
salt
og friskkværnet peber
evt.
smør
*
Sådan
laver du Benløse fugle stegt med bacon:
Bank
evt. kødskiverne lidt tyndere.
Skær
gulerod i flade skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min.
Læg
en eller to skiver gulerod på hvert kødstykke, og krydr med salt og peber.
Rul
kødskiverne tæt sammen, og læg en skive bacon omkring hver.
Luk
hver kød rulle med en kød nål eller en tandstikker.
Brun
kødrullerne i en varm stegegryde (eller dyb stegepande) med smør og olie, og
krydr med salt og peber.
Tilsæt
hakkede løg, og steg et par min.
Drys
med mel, og lad det opsuge fedtstoffet.
Tilsæt
vin, bouillon eller vand sammen med laurbærblade.
Læg
låg på, og lad retten småsimre i ca. 45 min til kødet er mørt.
Rør
jævnligt undervejs.
Smag
saucen til med salt og peber.
Skræl
pastinakkerne, og skær dem i skiver.
Kog
dem i letsaltet vand i ca. 5 min.
Hæld
kogevandet fra,
Rens
svampene, og skær dem i skiver.
Steg
dem på tør pande i et par min.
Bland
dem med pastinakskiverne, og krydr med salt og peber.
Vend
grønsagerne i den varme sauce.
Kog
skrællede kartofler i vand uden salt i ca 20 min til de er møre.
Hæld
kogevandet fra.
Pres
kartoflerne gennem en purésigte, tilsæt evt. smør, og smag til med salt og
peber.
Fjern
kødnålene eller tandstikkerne fra de benløse fugle.
Server
fuglene med sauce, pastinakker, svampe og kartoffelsne.
Drys
med persille.
Frugtsalat i æblecider med råcreme
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften.
Arbejdstid: 20 min.
#
Ingredienser til Frugtsalat i æblecider med råcreme:
250
g grønne og blå vindruer
2-3
æbler
150
g modne brombær
2
dl sød æblecider eller æblemost
Råcreme:
2
æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk
sukker
½
vaniljestang
1½
dl piskefløde
*
Sådan
laver du Frugtsalat i æblecider med råcreme:
Bland
vindruer, stykker af æble og brombær med æblecider eller æblemost.
Tilbered
råcremen lige før servering:
Pisk
æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det bliver tykt
skum.
Pisk
fløden til skum, og vend den i æggemassen.
Server
frugtsalaten med råcreme.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD