Her har du en
dejligt krydret ret fra det amerikanske cajun-køkken. Kødet får smag fra både 3
slags peber, basilikum, hvidløg, fennikel og timian.
Tid: 1 time, heraf
45 min kogetid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 5 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g mørt oksekød i
tern
1-2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
½ tsk cayennepeber
½ tsk hvid peber
¼ tsk sort peber
1 tsk basilikum
1-2 fed hvidløg,
pressede
1 tsk stødte fennikelfrø
1 tsk timian
2 dl fløde 13½
2½ dl vand
1 porre
2 røde peberfrugter
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
på en pande.
Når det er stegeklart, kommer du kødet på, brun det på alle sider.
2. Tilsæt salt og de
tre slags peber sammen med basilikum, hvidløg, fennikel og timian.
3. Hæld fløde og
vand på.
4. Skyl porren og
skær den i 2 cm tykke skiver.
Skyl og udkern
peberfrugterne. Skær dem i strimler.
5. Lad retten koge
45 min.
Kom grønsagerne ved, når der mangler 15 min af kogetiden .
6. Server retten med
løse ris med vilde ris -
og en salat af fx
appelsin, karambole og mangofrugt.
Tips: Hvis du vil have en lidt tykkere sauce, kan
du jævne den med 1 spsk hvedemel
udrørt i lidt koldt vand. Lad derefter retten koge yderligere 4-5 min.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------