Man kan blive afhængig af chili - denne ret er et rigtigt
»chili-fix«. Mangler du lidt inspiration?
Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 2 timer
Kuverter: 4-6
# Ingredienser
1 kg okseslag / oksebryst
2 spsk olie
1 stor hakket frisk jalapeño-chili
1 spsk sød paprika
2 tsk stødt spidskommen
3 fed hakket hvidløg
3,7 dl oksebouillon
6 dl tomatpuré
2 hakkede peberfrugter (1 rød, 1 grøn)
425 g afdryppede kidneybønner (fra dåse)
400 g afdryppede sortøjebønner (fra dåse - kan udelades)
½ bundt friskhakket koriander
Pynt:
Cremefraiche
1 skrællet og finthakket agurk
sprødstegte baconstrimler
ekstra røde og grønne hakkede chili (kan udelades)
majschips
limebåde
* Tilberedning
1. Skær kødet i store terninger.
Opvarm olien i en stor tykbundet gryde.
Tilsæt jalapeño-chili, paprika, spidskommen og hvidløg og
svits det under omrøring i 1 min.
2. Tilsæt kød, bouillon og tomatpuré og rør det godt sammen.
Lad det småkoge uden låg 1½ time og rør af og til rundt i
det.
Tilsæt de hakkede peberfrugter i gryden, der koger videre i
endnu 30 min, eller indtil kødet er mørt.
3. Træk med to gafler kødet i trævler. Rør bønnerne i og lad
det koge i endnu 4 min.
Rør koriander i.
4. Server chiligryden garneret med en klump cremefraiche,
agurk, bacon, majschips, limebåde og eventuelt ekstra chili.
Variation
Man kan lade kødet koge lidt længere, så saucen er helt kogt
ind.
Så er blandingen velegnet som taco- eller burritofyld.
Prøv sammen med:
Forret: Svinepostej med
blomme-relish
Dessert: Chokoladeknapkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.