Den mest velsmagende
mad er ikke bare sød, salt eller sur, men også varm, krydret og pirrende, som
chili kan være. Du bestemmer selv om du "tør"
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 30 min. Fryse-egnet
# Ingredienser til Chilikrydrede
kødboller:
1 frisk chili eller
1-2 tsk sambal oelek eller chilipasta
500 g hakket oksekød
(8-12 % fedt)
2 tsk salt
Sauce:
2 løg (hakkede) 1 spsk
olie
2 grønne
peberfrugter (terninger) (måske kun 1 første gang - eller?)
2 spsk koncentreret
tomatpuré
5-6 tomater
(grofthakkede) eller 1 dåse hakkede flåede tomater
3 dl vand eller
grønsagsbouillon
25 g mørk chokolade
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
frisk koriander
eller hakket persille
kogte ris
Sådan laver du Chilikrydrede
kødboller:
Flæk chilien, skrab kernerne
ud, og hak chilien fint.
Ælt kødet sammen med
chili og salt.
Form 25 små
kødboller og læg dem på en tallerken.
Vask straks hænder.
Sauce: Steg løgene
klare i olie i ca. 5 min. i en tykbundet gryde og tilsæt peberfrugt.
Steg dem med et par
min. og tilsæt tomatpuré og hakkede tomater.
Varm det hele
igennem og tilsæt derefter vand eller bouillon.
Kog saucen ca. 5
min. og læg de rå kødboller i.
Kog dem i saucen ved
svag varme under låg i ca. 15 min., til de er gennemvarme.
Rør forsigtigt
stykker af chokolade i saucen.
Smag saucen til med
salt og peber.
Drys med koriander
eller persille og server med kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD