Sådan laver du en lækker krydret okseculotte med ovnbagte rodfrugter
og krydderurtesauce som tilbehør og Blåskimmelost med valnødder og svesker
Okseculotte med ovnbagte
rodfrugter
Arbejdstid:
45 min. Stege/bagetid: 1 time Kødet er Fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Culotte:
1
okseculotte (ca. 700 g)
1
spsk smør + 1 spsk olie
1
spsk groft salt
2
spsk krydderiblanding (fx Texas, se Tips)
Ovnbagte
rodfrugter:
250
g pastinakker (aflange stykker)
250
g (snack)gulerødder (aflange stykker)
1
kg kartofler (både)
2
spsk olie
4
laurbærblade (evt. friske og hakkede)
groft
salt
Kold
hvidløgs/krydderurtesauce:
1½
dl mayonnaise
2
fed hvidløg (knust)
1
tsk dijonsennep
50
g skalotteløg (finthakket)
2
håndfulde bredbladet persille (hakkede)
evt.
2-3 kviste frisk estragon (finthakkede)
salt
og peber
*
Sådan
laver du Culotte med rodfrugter:
Tænd
ovnen på 150 °C varmluft.
Dup
kødet tørt med køkkenrulle.
Brun
kødet på en varm pande med gyldenbrunt smør og olie.
Kasser
stegefedtet.
Krydr
culotten godt med salt og krydderiblandingen, læg den i et ovnfast fad og sæt
det i ovnen ca. 45 min. til kødet er rosa eller centrumtemperaturen målt med
stegetermometer er 60 °C.
Bland
pastinakker, gulerødder og kartofler med olie i en bradepande beklædt med
bagepapir.
Tilsæt
laurbærblade og bag grønsagerne i 30 min. sammen med culottestegen.
Kold
hvidløgs/krydderurtesauce:
Bland
mayonnaise med hvidløg, sennep, skalotteløg, persille og evt. estragon.
Smag
til med salt og peber.
Tag
kødet ud og lad det hvile i 15 min.
Skru
ovnen op til 250 °C og bag grønsagerne videre ca. 15 min. til de har fået
farve.
Skær
kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
Start
fra spidsen og skær næsten halvdelen af stegen.
Vend
og skær den anden vej.
Server
culottestegen med ovnbagte grønsager og den kolde sauce.
Tips:
"Texas" er en krydderiblanding, der kan købes færdigblandet og som
består af bl.a. sennepsfrø, sort peber, løg, paprika, cayennepeber, persille,
merian m.m.
Se mere om hvordan du laver den bedste udskæring af culotte:
Udskæring af
culotte
Blåskimmelost med valnødder
og svesker
Arbejdstid:
10 min. Tid til at få stuetemperatur: 2-6 timer Ikke Fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Blåskimmelost med valnødder og svesker:
250
g blåskimmelost fx Bavaria
75
g valnøddekerner
4
spsk flydende honning
12
bløde svesker
Tilbehør:
sprøde kiks
*
Sådan
laver du Blåskimmelost med valnødder og svesker:
Tag
osten ud af køleskabet et par timer eller mere før servering så smager den af
mere.
Bland
valnødder med honning og svesker, og lad det trække et par timer.
Server
ost med svesker og nødder samt kiks eller brød.
Tips:
Hvis dine svesker ikke er bløde, så læg dem i en mikroovns-egnet skål med ½ dl
vand. Dæk skålen, giv dem 45 sekunder i mikroovnen ved fuld effekt og lad dem
stå 1 minut.
-
Vær opmærksom på, at ikke alle kan lide blåskimmeloste
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD