Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 5 min. Stegetid: ca 45 min. Hviletid: 10-15 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Culotte, ovnstegt
1 culotte (ca 1 kg)
salt og peber
*
Sådan laves Culotte,
ovnstegt
1. Rids culotten i
striber eller tern med en skarp kniv.
Læg den på risten
over bradepanden.
2. Sæt den i en 225 °C
forvarmet ovn i 15 min.
Tag den ud og krydr
den med salt og peber.
Dæmp varmen til 170 °C.
3. Steg culotten
yderligere 25-30 min.
Brug
stegetermometer, det skal vise 62°C i kødets midte, hvis stegen skal være rosa.
4. Tag stegen ud og
læg den på et varmt fad.
Dæk den godt med
folie eller fedtskyende papir og læg et viskestykke uden om.
Lad stegen hvile 15 min,
før der skæres af den.
Så når varmen at
fordele sig ensartet i kødet og saften bliver, hvor den er.
5. Skær stegen i
ikke for tykke skiver fra den høje, brede ende, og skær på tværs af kødfibrene.
Se: Culotte, udskæring af
Tips: Læg 5-8 min. til stegetiden, hvis culotten er
gennemkold efter længere ophold i køleskab.
Kødet kan gnides med
hvidløg straks før det krydres med salt og peber, og der kan også lægges kviste
af friske krydderurter over det sidste kvarter af stegetiden.
Culotte kan serveres
både varm og kold.
Alt det, der
traditionelt serveres til roastbeef, kan serveres her, fx små, helstegte løg,
grønne bønner og tomater, men også andre grønsager efter eget valg. Bagt
kartoffel med krydderurtesmør er også populært tilbehør. Endvidere
persillesmør, peberrodssmør, estragonsmør m.fl.
Kan fryses rå.
Holdbarhed: ca 1 år.
Intervalstegning
1. Sæt culotten ca
15 min. i en godt varm ovn, 240-250 °C.
Tag den ud og dæk
den tæt med folie eller fedtskyende papir og læg et viskestykke over.
Lad den stå sådan ca
15 min.
2. Dæmp imens varmen
til 180 °C.
Krydr med salt og
peber og steg culotten yderligere 25-35 min, efter kødstykkets højde/vægt og
efter hvor rødt kødet ønskes.
3. Lad atter stegen
trække tildækket med folie og viskestykke 15 min, før den skæres ud.
Efterhviletiden er vigtig.
De herover kortest
angivne stegetider gælder en relativt flad culotte, mens den længste
tidsangivelse gælder en høj culotte.
Og så skal kødet
stege lidt længere, hvis vægten angiver et større stykke kød.
Men højden er mere
afgørende for stegetiden end vægten.
Se alle de bedste opskrifter med Culotte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------