De dejligste
koteletter - Kalve- og oksekoteletter er noget af det dejligste kød, man har.
Kalvekødet har en meget fin smag, og oksekoteletter er for dem med en sund
appetit
Til 6 personer. Tilberedningstid:
ca 40 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
3 tykke
højrebskoteletter (ca. 700 g hver)
hvidløgssalt
peber fra kværn
Marinade:
2 spsk tomatpuré
2 spsk bouillon
2 spsk reven
peberrod
1 knsp chili
1 dl olie
* Fremgangsmåde:
1. Skær et par snit
i fedtkanten, så kødet ikke »krymper« under stegningen.
Tør det af med
køkkenrulle.
2. Gnid kødet på
begge sider med en blanding af hvidløgssalt og peber fra kværn.
3. Rør marinaden
sammen og smør et tykt lag på den ene side af koteletterne.
4. Læg dem på
grillristen i ovnen eller på havegrillen.
De skal have 5 min
på den ene side, før de vendes.
Så pensles de med
marinaden på den anden side.
Giv dem 5 min til og
vend dem derefter et par gange med ½ minuts mellemrum.
5. Skær en lille bid
af et hjørne og se, hvor meget de har fået ...
6. Hvis koteletterne
branker lidt til sidst, kan man pensle dem med ren olie på begge sider.
7. Skær koteletterne
i tykke skiver og anret dem på et varmt fad.
Server kogte majskolber og en grøn salat til. Evt. også lune flûtes.