Den bedste opskrift, som er nem og familievenlig. Se et godt bud på den lækre røde chilisauce og det spændende fyld pakket ind i tortilla pandekager.
Giver 4 til 6 portioner
# Ingredienser
675 g magert oksekød
uden ben
½ tsk salt
2 spsk olie
75 g fint hakkede løg
1¾ dl oksekødskraft
45 g rosiner
1 fed hvidløg
½ tsk malede
nelliker
1 knivspids anisfrø,
knuste
12 majstortillaer (15 cm i diameter) Køb færdige eller bag selv
120 g strimlet mild cheddar
ost
1¾ dl syrnet fløde
75 g skivede, modne
oliven, uden sten
Basilikum kviste og
tomatbåde til pynt
Rød chili sauce (se nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Forbered rød
chili sauce. (se nedenfor)
2. Skær kødet på
langs til 2,5 cm strimler med kniven, skær derefter på tværs i 2½ cm stykker
for at danne tern.
3. Strø salt på
kødet.
Brun halvdelen af
kødet i varm olie i en stor stegepande over mellem-høj varme i 10 til 12 min,
vend det ofte.
Flyt det over på en
tallerken med en hulske.
Gentag med resten af
kødet.
4. Skru varmen ned
til mellem.
Tilsæt løg; steg
under omrøring i 4 min eller indtil løgene er bløde.
Hæld kødet tilbage
på panden.
Rør kødkraft.
rosiner, hvidløg, nelliker, anisfrø og 6 cl chilisauce i.
Bring det i kog over
mellem-høj varme.
Skru ned til lav
varme.
Læg låg på og lad
det simre i 1 ½ til 2 timer indtil kødet er meget mørt.
Brug 2 gafler og flå
kødet til strimler i panden.
Fjern det fra
varmen.
5. Forvarm ovnen til
190 °C. Varm resterende rød chili sauce i en mellemstor pande over mellem varme
indtil det er varmt; fjern det fra varmen.
6. Dyp 1 tortilla i
saucen med en tang et par sekunder eller indtil den bliver blød.
Fjern den, afdryp overskydende sauce.
7. Spred ca 3 spsk
kødfyld ned langs midten af tortillaen.
Rul den op; læg den
i en 33 x 23 cm bageform.
Gentag med
resterende tortilla, sauce og kødfyld.
Hæld resten af saucen
over enchiladas.
8. Strø ost øverst.
Bages i 25 min eller
indtil det bobler og osten er smeltet.
Til servering, dryp
syrnet fløde ned langs midten af enchiladas med en ske.
Strø oliven over.
Pynt hvis det
ønskes.
Rød chili sauce
# Giver ca 6¼ dl
90 g tørrede ancho
chilier (ca 5), ristede, uden kerner og årer, skyllet
6¼ dl kogende vand
2 spsk olie
2 spsk tomatpasta
1 fed hvidløg,
finthakket
½ tsk salt
½ tsk tørrede
oreganoblade, knust
1 knivspids knust spidskommen
1 knivspids knust koriander
*
1. Læg chilierne i
en mellemstor skål; dæk dem med kogende vand.
Lad det stå i 1
time.
2. Læg chilierne
sammen med vandet i en blender; blend indtil det er jævnt.
3. Hæld det i en
2-liters gryde; pisk resten af ingredienserne i.
Bring det i kog over
mellem-høj varme.
Skru varmen ned til
meget lav.
Læg låg på og lad
det simre i 10 min, rør jævnligt.
Tips: Saucen kan
køles, tildækket, i op til 3 dage eller fryses i op til 1 måned.
Trin 3: Fjern kødet
fra panden med en hulske.
Trin 4: Flå kødet
til strimler.
Trin 6: Dyp
tortillaen i saucen.
Trin 7: Form
enchilada.
Rød chili sauce:
Trin 1. Dæk chilierne med kogende vand.
Rød chili sauce:
Trin 3. Pisk resten af ingredienserne i chiliblandingen.
INFO: En enchilada er en majs tortilla rullet rundt om en
påfyldning og dækket med en salt sauce. Oprindeligt fra mexicansk køkken kan
enchiladas fyldes med forskellige ingredienser, herunder kød, ost, bønner,
kartofler, grønsager eller kombinationer.
Se alle de bedste opskrifter med Tortilla
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------