Entrecote er godt at
grille. Kødet er ofte lidt fedtmarmoreret, som gør at det bliver mørt og
saftigt.
Det smager saftsuseme godt. Retter med oksekød hitter altid!
Tid: 25-30 min. 4
pers.
# Ingredienser
4 skiver entrecôte a
200 g
grillolie
1 spsk groftkværnet
peber
1 tsk salt
HVIDLØGSSAUCE:
2 dl bouillon (vand
+ terning)
1 dl rødvin
2 spsk tomatpuré
3 fed hvidløg
1 tsk Maizena
(salt)
¼ tsk peber
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen:
Bring bouillon,
rødvin og tomatpuré i kog, i en gryde.
2. Pres hvidløgene i
skyen.
Rør Maizenaen ud i
lidt koldt vand, og pisk også det i skyen.
3. Lad det hele få
et opkog.
Smag evt. til med salt og peber. Hold saucen varm.
4. Pensl kødskiverne
forsigtigt med lidt grillolie og klap groftkværnet peber ind i dem.
5. Grill kødskiverne
2-3 min på hver side på havegrillen eller i ovnen.
Drys med salt.
6. Server
entrecoteskiverne med den varme sauce, halve bagte kartofler drysset med
kommen, og en tomatsalat med løg.
Tips: Entrecôte
skæres af filet med fedt i 2 cm tykke skiver, der er lige tykke i begge ender.
I stedet for entrecôte
kan du bruge nakkekoteletter, 2 cm tykke.
Beregn da noget
længere stegetid.
På fransk er entrecôte et præmisnit af oksekød, der bruges
til bøffer. En traditionel entrecôte kommer fra ribbenområdet svarende til de
bøffer, der er kendt i forskellige dele af den engelsktalende verden som rib,
rib eye, Scotch filet, club eller Delmonico.
Entrecote skæres ud af Striploin som ikke er en bøf / steak udskæring,
men et helt stykke ryg. Rib-Eye derimod udskæres fra højreb. Snakker vi
svinekød, ville striploin være svinekam, mens højreb ville være nakkekam.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------