Ved en mexicansk fest
fik vi denne melonsalsa til koldt kød, og den blev middagens samtaleemne. Sådan
skal god mad være - dejlig at spise og smuk at se på!
Tid: 25 min. + 1
time hvor salsaen står koldt. 4 pers.
# Ingredienser
4 skiver entrecôte
(500 g)
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk mexicokrydderi
(Tex mex)
SALSA:
1 cantaloupe-melon
1 galia-melon
½ vandmelon
saft af 2
limefrugter
skal af 1 limefrugt
1 lille rød
chilifrugt
½ dl vand
½ tsk salt
½ tsk mexicokrydderi
15 blade citronmelisse
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
salsaen. Skræl og udkern de forskellige slags meloner.
Hak dem groft.
2. Bland limesaft,
limeskal, udkernet, fint hakket chili samt vand, salt og krydderier.
3. Hak
citronmelissebladene og rør dem i dressingen.
Bland dressingen med
de hakkede meloner.
4. Lad salsaen stå
og trække køligt 1 time.
5. Opvarm olien på
en pande.
6. Læg entrecôte-skiverne
på og steg dem 6-8 min på hver side.
Drys med salt og
mexicokrydderi.
7. Server kødet med
salsaen og gerne kogte kartofler.
Tips: Melonsalsaen kan serveres til kold eller varm
roastbeef -
men også til en steg eller et par gode bøffer.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------