At stege kød i saltdej har man gjort i umindelige tider. Opskriften var før i tiden en
velbevaret familie-hemmelighed. Fin smag og saftigt kød bliver resultatet.
Tid: 1½ time, heraf
1¼ time i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 clubsteak i helt
stykke (med ben 1 kg)
DEJ:
1 kg salt
2½ dl hvedemel
2 dl vand
SAUCE:
4 store skalotteløg
1 spsk smør eller
margarine
1 spsk farin
2 dl rødvin
1 dl oksebouillon
* Fremgangsmåde
1. Lav en dej af
salt, mel og vand. Pak kødet ind i dejen.
Læg pakken i et ovnfast fad eller i en lille bradepande.
Sæt et kødtermometer
i den tykkeste del af stegen.
2. Sæt fadet i en
200 °C varm ovn og steg 1 time og 15 min, eller til midtertemperaturen er 65 °C.
Lad kødet hvile.
3. Tilbered saucen:
Pil løgene og hak dem groft.
4. Svits dem nogle min
i fedtstof.
Tilsæt farin og lad
den smelte og mørkne.
Tilsæt rødvin og
oksebouillon.
Lad saucen koge
nogle min. Si den.
5. Knæk saltskorpen
og tag stegen ud. Skær den i skiver.
6. Server kødet med
skysaucen, pommes frites og kogte grønsager -
fx gulerødder,
sukkerærter og snittebønner.
Tips: Clubsteaken kan erstattes med roastbeef eller
entrecôte, som tilberedes som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------