Bulgur koges og serveres som ris. Egentlig er det hele hvedekorn, som er kogt og tørret i
solen.
Her er en virkelig lækker ret med bulgur, det er altid godt!
Retten er nem og lækker
Tid: 30 min.
Frikadellerne kan fryses. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 lille løg
1 dl finthakket
persille
½ tsk kanel
1,4 tsk
kryddernelliker
2 spsk olie
BULGURSALAT:
1112 dl bulgur
3 dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
4 forårsløg
½ dl hakket persille
1-2 tsk friskpresset
citronsaft
½ tsk reven
citronskal
* Fremgangsmåde
1. Rør kødet med
salt, peber og æg.
Skræl løget og riv
det ned i farsen.
Skyl og hak
persillen. Rør persille og krydderier i.
Rør det til en
smidig og ensartet fars.
2. Form ovale
frikadeller. Læg dem på et skyllet skærebræt.
3. Hæld skyllet
bulgur i den kogende grønsagsbouillon og kog den 10 min.
Lad bulguren dampe
færdig 5 min.
4. Varm olien på en
stegepande.
Steg frikadellerne
ved ikke for stærk varme, så de bliver gennemstegte.
5. Skyl forårsløg og
persille.
Striml forårsløgene
og hak persillen. Rør dette i bulguren.
Smag til med
citronsaft og reven citronskal.
6. Server gerne
retten med citronbåde og brød.
Tips: I stedet for hakket oksekød kan du bruge
hakket lammekød, tilbered som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Hakket lammekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------