Gryderetter har
mange fordele. De smager godt, og de er sunde, fordi alle vitaminer og
mineraler bevares i retten. De er lette at lave og kan hurtigt varmes op - og
så er opvasken hurtigt klaret bagefter. Til 4 personer.
# Ingredienser
3 hakkede løg (250
g)
2 tsk rapsolie
500 g oksekød til gullasch (mellemskært i tern)
250 g champignon i
kvarte
2-3 tsk. paprika
1-1½ tsk salt
1 dåse flåede,
hakkede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 finthakket fed
hvidløg
1 dl vand
3 peberfrugter, rød
og grøn (300 g)
Evt. 1-2 tsk stødt
kommen eller spidskommen
Kartoffelmos:
1½ kg kartofler
2 dl skummet-, mini- eller letmælk
salt og peber
Tilbehør: Godt brød
* Tilberedning
Gullasch:
1. Varm olien op i
en gryde og steg løg og kød heri.
2. Tilsæt
champignoner og paprika og steg det hele i endnu et par minutter.
3. Tilsæt derpå
salt, tomater, tomatpure, hvidløg og vand og lad retten koge ved svag varme
under låg i ca 45 min.
4. Skær
peberfrugterne i tern, kom dem i gryden og lad retten koge videre ved svag
varme i endnu 20 min.
5. Smag til med salt
og tilsæt evt. kommen efter smag.
6. Kom lidt vand i
saucen, hvis den er blevet for tyk.
Kartoffelmos:
1. Skræl kartoflerne
og kog dem helt møre i vand uden salt.
2. Hæld kogevandet fra og mos kartoflerne med en håndmikser, en kartoffelmoser
eller et piskeris.
3. Varm evt. mælken
op og rør den i mosen lidt efter lidt, til den har fået den konsistens, du kan
lide.
4. Smag til med salt
og peber.
Tips: Gullasch smager også godt med kogte ris i
stedet for kartoffelmos. Beregn 1 dl rå ris pr person.
Energi pr. person:
2800 kj (670 kcal)
Energifordeling: Protein: 27 % (45 g) Kulhydrat: 61 % (98 g) Fedt: 12 % (9 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: En femtedel af såvel gullaschen som kartoffelmosen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.