Nem opskrift på lækker ungarsk gullaschsuppe (landets
nationalret) som giver varmen helt ud i fingre og tæer.
Få den bedste opskrift lige her...
Til 4 personer
# Ingredienser
75 g bacon uden svær
1 løg
1 gulerod
75 g selleri
1 spsk vindruekerneolie
500 g hakket oksekød 10%
2 store peberfrugter
1-2 fed hvidløg, finthakket
2 dåser hakkede tomater
½ spsk paprika
1 dåse koncentreret tomatpuré
¼ liter oksebouillon
salt
½ dl fløde
½ dl syltede rødbeder i små terninger
TILBEHØR:
evt. cremefraiche 18%
hakkede, syltede rødbeder
hakket persille
klippet purløg
sorte oliven i skiver
* Tilberedning
Skær baconen i små tern.
Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker.
Varm olien godt op i en stor stegegryde. Steg baconen let
heri.
Rør løg, gulerod og selleri i og steg det over kraftig varme
i 3 min.
Tilsæt det hakkede oksekød og rør rundt til det smuldrer.
Tilsæt peberfrugt og hvidløg og steg i 2 min.
Tilsæt tomaterne. Rør paprika i og kog op.
Rør bouillon og tomatpuré i og kog op.
Tilsæt salt, læg låg på og lad suppen småkage i 15 min.
Rør fløde og rødbedetern i.
Lad suppen koge igennem og smag den til.
INFO: Gullasch er oprindeligt
en suppe fra Ungarn. Suppen er regnet som Ungarns nationalret. Engang bestod
den af finskåret oksekød i krydret sauce. I dag består den af kød, paprika,
tomater, løg, hvidløg og rødbeder.
Se alle de bedste opskrifter med Gullasch
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.