Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 35-40 min. Hviletid: 5-8 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (3-4 personer)
# Ingredienser
til Højrebssteg, italiensk:
1 kg oksehøjreb med ben (ca)
¾ dl olie
salt og peber
Tomatsauce:
½ kg tomater (evt. dåse)
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 spsk finthakkede krydderurter (persille og oregano eller
basilikum)
*
Sådan laves Højrebssteg, italiensk:
Tomatsauce:
1. Skold og flå tomaterne.
Dåsetomater skal blot dryppe af. Fjern kernerne og skær
tomatkødet i små stykker.
2. Pil og hak løget. Hak hvidløget fint.
3. Varm 2 spsk olie op i en gryde og svits løget klart.
Tilsæt hvidløget og lad det svitse med et øjeblik uden at
brune.
4. Tilsæt tomatkødet og krydderurterne og lad saucen koge
igennem.
Tag den fra varmen.
Krydr kødet let med peber.
5. Varm ¾ dl olie op i en stegegryde og brun kødet på alle
sider.
Krydr let med salt. Dæmp varmen og hæld tomatsaucen over.
Læg låg på og lad kødet stege 35-40 min. ved svag varme.
Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået.
6. Tag kødet op af gryden og læg det på et varmt fad.
Dæk det let til og lad det stå og trække 5-8 min.
7. Løsn kødet fra benet og skær det i skiver på skrå.
Anret kødskiverne på et serveringsfad og fordel tomatsaucen
over.
Tips: Bov, tykkam eller klump kan bruges. Så må
stegetiden godt og vel fordobles.
Løse ris, gerne kogt med lidt safran eller smørvendt pasta,
fx fettuccine, ledsager fint.
Eller flûtes samt fx Bønnesalat af hvide bønner.
Sådan laves Højrebssteg, italiensk:
1. Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og skær tomatkødet
i små stykker.
2. Pil og hak løget. Hak hvidløget fint.
Varm 2 spsk. olie op i en gryde og svits løget klart.
Tilsæt hvidløget og lad det svitse med et øjeblik uden at
brune.
3. Tilsæt tomatkødet og krydderurterne og lad saucen koge
igennem.
Tag den fra varmen.
4. Krydr kødet let med peber.
Varm ¾ dl olie op i en stegegryde og brun kødet på alle
sider. Krydr let med salt.
5. Dæmp varmen og hæld tomatsaucen over.
Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået.
6. Tag kødet op af gryden og læg det på et varmt fad.
Dæk det let til og lad det stå og trække 5-8 min.
7. Løsn kødet fra benet.
8. Skær kødet i skiver på skrå.
Se
flere opskrifter med Højreb
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------