Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca 8 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser til Hakkebøf:
600 g hakket oksekød
3 løg
50 g smør
salt og peber
1,5-2 dl (okse)bouillon eller vand
*
Sådan laves Hakkebøf:
1. Form det hakkede oksekød til 4 bøffer, ca 2 cm tykke.
2. Pil løgene og skær dem i skiver.
Steg dem gyldne i lidt af smørret på en pande.
Tag dem af og hold dem varme.
3. Brun resten af smørret på panden, krydr bøfferne med
peber og steg bøfferne ca 4 min. på hver side, afhængig af hvor røde de skal
være.
4. Tag bøfferne af panden og krydr med salt, læg dem på et
varmt fad og dæk dem let til, evt. med alufolie.
5. Kog panden af med bouillon(vand) og lad skysaucen koge
lidt ind.
6. Server bøfferne på fadet. Læg løgene over og server skysaucen
til.
Server hvide kartofler til.
Tips: Ønskes
løgene bløde, skal de blot tilsættes ½ dl vand, når de er tilpas gyldne.
Væden opsuges hurtigt i løgene, der bliver fint bløde.
Hakkebøf kan serveres som frokostret med et spejlæg pr. bøf.
Hakkebøf kan grillsteges ca 2 min. på hver side, tæt på
grillelementet.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se flere
opskrifter med Hakkebøf
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------