Sådan laver du en culottesteg mør og rosastegt. Dejlig mad,
der næsten passer sig selv. I denne opskrift er der vejledning til udskæring af
culottesteg
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 45 min. Ikke særlig fryseegnet
# Ingredienser
1 kg culotte
1 fed hvidløg
½ tsk havsalt
½ tsk citronpeber
25 g smør
* Fremgangsmåde:
1. Bed slagteren om
en culotte med så tykt et fedtlag som muligt.
Rids fedtet i rudemønster og drys rigeligt med hvidløg, der er hakket fint med
saltet.
Derefter drysses med
citronpeber.
2. Læg kødet på
risten over bradepanden.
Fordel smørret over
i klatter.
Stik et
kødtermometer ind i den tykkeste del af kødet.
3. Stil kødet midt i
ovnen ved 225 °C i 10 min.
Skru ned for varmen
til 160 °C og lad kødet stege 20-25 min.
Hold øje med
kødtermometeret.
Når stegen nærmer
sig den ønskede temperatur, slår man om til grill, så krølfedtet kan blive
sprødt.
4. Tag kødet ud og
lad det hvile i 10 min på forskærerbrættet.
5. Skær culotten i
skiver som vist nedenfor.
6. Server bagte
kartofler og ristede champignon til.
Udskæring af
culotte:
Metode
1 (se tegning)
Start fra spidsen og
skær til næsten halvdelen af stegen er skåret for
Så vender du og skærer
den anden vej
Du skal holde øje med
skiverne, mens du skærer
Metode
2 (se tegning)
Start fra spidsen af
stegen og drej skæreretningen som en vifte
Du skal holde øje med
skiverne, mens du skærer.
Temperaturskema
57 °C - hvis kødet skal være
meget rødt, »bleu eller rare«
62 °C - hvis kødet
skal være rosa, »saignant eller medium rare«
67 °C- hvis kødet
skal være mellemstegt, »à point eller medium«
70 °C - hvis kødet
skal være helt gennemstegt, »bien cuit eller well done«