Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 2½-3 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer
# Ingredienser
til Hvidkålssuppe:
1½ kg oksetværreb evt. et kalve- eller okseskankeben
2½ l vand
10 hele peberkorn
2 spsk salt
Endvidere:
½ hvidkålshoved (ca ½ kg)
½ lille selleri (ca 250 g)
2-3 porrer
2-3 gulerødder
3-4 kartofler
Suppevisk:
1 porretop
1 selleritop
1 bdt persille
*
Sådan laves Hvidkålssuppe:
1. Kom oksetværrebet og evt. skankeben i en stor gryde med
vandet. Bring det i kog.
Skum suppen og tilsæt peberkorn, salt og suppevisk.
Lad det koge ved svag varme under låg i ca 2 timer.
2. Gør imens grønsagerne i stand.
Fjern de yderste grove blade på hvidkålen, del den i kvarte,
fjern stokken og snit kålen groft.
Skræl sellerien og skær den i tern.
Fjern de yderste grove blade og skær porrerne i brede ringe
eller centimeterstore stykker.
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i terninger.
3. Tag suppen fra varmen og lad den stå, til fedtet har
samlet sig foroven.
Skum det af.
Varm atter suppen til kogepunktet og kom de ituskårne
grønsager i gryden.
Lad suppen koge i yderligere ca 45 min., til alt er meget
mørt.
4. Tag oksekød (skankeben) og suppevisk op og smag suppen
endeligt til med salt.
Træk benene ud af tværrebet, skær det i skiver og server det
til den rygende varme suppe.
Server suppen med groft brød, sennep og eventuelt høvlet
peberrod.
Tips: Et stykke god medisterpølse kan koges med i
suppen det sidste kvarter og serveres til udskåret i portionsstykker.
I stedet for oksetværreb kan suppen koges på letsaltet
kogeflæsk, (nakke)kam eller skank.
Grønsagerne kan varieres med pastinak og persillerod.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------