Marinerede bøffer
bliver saftige og velsmagende.
Til 4 personer.
Marineringstid: 3-4 timer. Tilberedningstid: ca ½ time.
# Ingredienser
4 bøffer af tyndsteg
eller mørbrad
8 hele peberkorn
½ flaske øl
20 g smør
1 spsk olie
4 løg
2 gulerødder
1 tsk eddike
salt, peber, paprika
1 tsk maizenamel
* Fremgangsmåde:
1. Læg kødet i en
marinade af øl og groft knuste peberkorn.
2. Skær løgene i
tynde ringe og gulerødderne i tynde strimler.
3. Dup kødet tørt
med køkkenrulle.
Hæld olien på en
stor pande og brun bøfferne over rask varme, ca 1 min. på hver side.
Tag dem af og hold
dem varme.
4. Kom smørret på
panden og svits grønsagerne.
Hæld marinaden ved
og bring det i kog.
Lad det snurre 2-3
min.
5. Læg bøfferne på
panden (skub grønsagerne til den ene side) og lad dem få et par minutter på
hver side, alt efter hvor røde man ønsker dem.
6. Læg bøfferne på
et varmt serveringsfad.
Smag pandeskyen til
med eddike og krydderier; den kan evt. jævnes med maizenamel udrørt i lidt
vand.
7. Server
kartoffelmos til.
INFO: At braisere
vil sige at stege med tilsætning af væde.
Metoden gør de mindre møre kødstykker saftige og velsmagende. Kødet kan også
marineres inden stegningen - det mørner. Både kød og sauce får en fin smag,
hvis kødet steges med lidt af marinaden. Spæd med måde, hvis den er stærkt
krydret.
Se Den »klassiske«
bøf i flere variationer med stegetips.