Polentagryn, som
laves af majs, er blevet populære i madlavningen. De kan krydres på mange
måder. Retter med oksekød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 35 min, heraf
15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 tynde skiver okseinderlår (á 125 g)
1 spsk smør eller margarine
salt og peber
POLENTA:
2½ dl mælk
5 dl vand
¼ tsk salt
150 g polentagryn (2
dl)
¼ tsk muskat
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
200 g østershatte
1 spsk smør eller
margarine
1 dl fløde
¼ tsk peber
1 dl reven
parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
polentaen. Bring mælk, vand og salt i kog.
2. Rør grynene i og
bring det igen i kog. Tilsæt muskat.
Kog under omrøring
10 min.
3. Hæld polentaen i
en lille vandskyllet bradepande. Lad den køle af.
4. Pil løg og
hvidløg. Hak dem fint.
Skyl svampene og
skær dem i mindre stykker.
5. Steg løgene i
fedtstoffet. Tilsæt svampene og lad dem stege med nogle min.
6. Tilsæt fløden og
lad det simre til svampene er cremede.
Smag til med peber
og evt. salt.
7. Skær polentaen i
store skrå tern.
Læg lidt svampefyld
på hver. Drys ost over.
8. Gratiner ved 225
°C 15 min.
9. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Når det er
stegeklart, steger du løvbøfferne hurtigt 2 min på hver side.
Drys med salt og peber.
10. Server bøfferne
med svampepolentaen og en blandet grøn salat.
Tips: Du kan også bruge bøffer eller oksefilet,
som steges og serveres som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------