Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, oksebryst: ca 2½ time. Afkøling, oksebryst: ca 2 timer. Let at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Oksebryst, marineret, koldt
1½ kg letsprængt oksebryst eller tværreb
2 gulerødder
1 løg
1 porre
5-6 peberkorn
Suppevisk: persille, timian, laurbærblad og porretop
Endvidere:
5-6 syltede agurker
8 skiver syltet rødbede
1 løg
Marinade:
1 dl kold suppe fra kødet
6 spsk olie
1½ spsk vineddike
evt. 1 tsk dijonsennep
salt og peber
Pynt: brøndkarse
*
Sådan laves Oksebryst, marineret, koldt
1. Sæt kødet over i en gryde med så meget koldt vand, at det
netop dækker.
Bring vandet langsomt i kog.
Skum omhyggeligt.
2. Gør grønsagerne i stand, del dem et par gange.
Kom dem i gryden sammen med peberkorn og suppevisk.
Lad kødet mørne under låg ved svag varme, ca 2½ time.
Når benene løsner nemt, er kødet mørt. Fjern benene.
3. Lad kødet svale helt eller delvis i suppen.
4. Skær agurker og rødbede i terninger.
Pil løget og skær det i smalle ringe.
Skær eventuelt et par af urterne i skiver og terninger.
5. Skær det helt kolde kød i temmelig tynde skiver og læg
dem taglagt i et fad.
6. Fordel agurk, rødbede, løg og eventuelle urter over
kødet, blandet eller i rækker.
7. Pisk marinaden sammen og hæld den over kød og urter.
Kødet kan nydes straks, men må gerne vente nogle timer.
Tips: Spis godt rugbrød eller Flûtes, surbrøds
til.
Se også Oksebryst,
sprængt, med stuvet spidskål.
Bønner,
grønne, marinerede kan erstatte det her anbefalede.
Læg dem over det skivede kød sammen med marinaden.
Marineret oksebryst er også et fint sommertraktement, her
kan urterne udskiftes med sommergrønt, fx blomkål, bønner, salatagurker,
grønærter eller asparges.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------