En virkelig
klassiker blandt festretter, som skal laves på cæur de filet - dvs.
midterstykket, hjertet på oksefileten. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 45 min, heraf
30 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g oksefilet
2-3 spsk smør eller
margarine
8-10 kartofler
50 g smør eller
margarine
1 fed hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk peber
AROMASMØR:
75 g smør eller
margarine
2 fed hvidløg
2 spsk hakket
persille
1 tsk friskpresset
citronsaft
¼ tsk knust citronpeber
* Fremgangsmåde
1. Afpuds kødet og
skær senen fri af kødet.
2. Opvarm fedtstof
på en pande.
Når det er stegeklart lægges kød et på og brunes på alle sider.
Tag det op.
3. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver.
Det kan gøres med
foodprocessorens tynde skiveplade.
4. Brun kartoflerne
i fedtstof.
5. Gnid et ovnfast
fad med presset hvidløg.
Læg de brunede
kartofler i. Læg kødet ovenpå.
Drys med salt og
peber.
6. Steg i ovnen ved 200
°C i 30 min til kartoflerne er møre.
7. Bland
ingredienserne til aromasmørret.
Læg det på et stykke
smørrebrødspapir og form det til en rulle.
Læg den i fryseren.
8. Tag kødet op og
skær det i 1 cm tykke skiver.
Læg dem tilbage på
kartoflerne. Læg skiver af aromasmørret på kødet.
9. Stil fadet i
ovnen et par min.
10. Server
festretten med rosé- og endivesalat.
Tips: Brug gerne frossen oksefilet, som af og til
er på tilbud. Optø den langsomt i køleskabet før tilberedningen.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------