Kød og grønsager kombineres her med en krydret sauce. Atter en god opskrift fra det caribiske køkken. Maden fordøjes lettere, hvis man
serverer frisk eksotisk frugt til.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g hakket oksekød
3 dl langkornede ris
1½ tsk spidskommen
¼ tsk cayennepeber
1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter
1 dåse hele tomater, 400 g
6 grønne oliven med peberfrugt
2 spsk olie
1 spsk tomatpuré
2 dl hønsebouillon
* Tilberedning
1. Kog risene, følg instruktionerne på pakningen.
Bland kødet med spidskommen og cayennepeber.
Dæk med plastfolie og stil koldt i 10 min.
2. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens peberfrugterne og hak dem.
Lad tomaterne dryppe af, men gem væden.
Hak tomaterne fint.
Skær olivenerne i skiver.
3. Opvarm 1 spsk af olien på en pande og
steg kødet, til det smuldrer.
Læg det brunede kød til side i en skål.
Opvarm resten af olien og svits løg, hvidløg og
peberfrugt ved svag varme i 3 min.
Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon.
Tilsæt væden fra tomaterne og bring det i kog.
4. Tilsæt kødet og lad det koge ved jævn varme
under omrøring, ca. 5 min. Tilsæt oliven.
5. Anret risene i to toppe på et opvarmet fad og
læg oksegryden i midten. Server straks.
Tips:
Lav små risboller af risene og læg dem
i yderkanten af et større fad.
Drys lidt koriander over og server
syltede agurker som tilbehør.
Eksotisk frisk frugt fx ananas og papaya
indeholder enzymer, som hjælper kroppen
med at nedbryde æggehvidestoffer.
Varme ødelægger enzymerne.
Pr. portion: Energi: Kcal 571 = kj 2398
Kulhydrat 53 g Protein 29 g Fedt 27 g (43%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.