Her er den bedste opskrift på gammeldags oksegryde med øl og grønsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i 1½ time.
# Ingredienser
400 g magert oksesmåkød
2 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
1 flaske lys luksus-øl (33 cl)
6 laurbærblade
3 løg i kvarte (ca. 200 g)
3 tomater i kvarte (ca. 200 g)
1 aubergine
i store tern (ca. 200 g)
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
200 g frosne haricots verts
Grov kartoffelmos:
1 kg bagekartofler i store tern
5 dl vand
1 grofthakket løg (ca. 75 g)
25 g smør
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
* Tilberedning
Skær kødet i ensartede tern og vend dem i en blanding af
mel, salt og peber.
Del kødet i 2 portioner.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde og brun
den ene portion kød i ca. 2 min.
Tag kødet op.
Tilsæt resten af smørret og brun den anden portion kød.
Kom alt kødet tilbage i gryden og vend resten af
melblandingen i.
Tilsæt øl og laurbærblade og kog kødet ved svag varme og
under låg i ca. 45 min.
Tilsæt løg, tomater, aubergine, salt og peber.
Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 35 min.
Vend de frosne bønner i og kog retten i ca. 10 min.
Fjern laurbærbladene og smag til.
Grov kartoffelmos: Bring kartofler og vand i kog.
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
Tilsæt løg og kog videre i ca. 8 min eller til kartoflerne
er møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Tilsæt smør og rør med en ske så kartoflerne moses groft.
Smag til med salt og peber.
Se alle de bedste opskrifter med Oksegryde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.