Hemmeligheden ved denne opskrift er, at lade den fantastiske aroma udvikle sig ved langsom kogning. Den er virkelig værd at vente på!
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 8 portioner
#Ingredienser
1 kg oksekød skåret i tern
½ dl hvedemel
1½ tsk salt
½ tsk sort peber
2 spsk smør eller margarine
2 løg
3 stilke bladselleri
6 tomater
2 fed hvidløg
1 l oksebouillon (eller fond)
2½ dl tør rødvin
1 tsk oregano
2 tsk dijonsennep
(eller 1 tsk sennepspulver)
1 spsk worcestershiresauce
¾ dl tomatpuré
300 g friske champignon eller shiitake-svampe
* Tilberedning
1. Afpuds kødet. Bland melet med salt og peber.
Vend kødstykkerne i det krydrede mel.
2. Smelt fedtstoffet i en stegegryde og
brun kødstykkerne i ca. 3 min.
Hak løgene og lad dem stege med yderligere 3 min,
eller til de er næsten klare.
3. Skyl bladsellerien og skær den i skiver.
Skyl tomaterne og skær dem i tern.
Pil og hak hvidløgene og kom dem i sammen med bouillon, vin,
selleri,
tomater,
oregano, sennep, worcestershiresauce og tomatpuré.
Lad det simre under låg i ca. 1 time eller til kødet er
mørt.
4. Skiv svampene.
Rør dem i gryden. Lad det simre yderligere 5 min eller til
de er møre.
Server med hvide kartofler, kartoffelmos eller ris og grønsager.
SERVERINGSFORSLAG
Server et godt brød til, så gæsterne kan dyppe den fine sauce
op.
Tips:
Anvend en dobbelt plastpose, når du skal panere kødet.
Hæld melblandingen i posen. Læg derefter
kødstykkerne i posen og ryst den godt.
Du kan blande forskellige slags svampe.
Vælg mellem frisk eller tørret shiitake (en japansk
svampesort), champignoner og østershatte.
Pr. portion: Energi: Kcal 286 = kj 1201
Kulhydrat 11 g Protein 29 g Fedt 14 g (44%) Fibre 2 g
• Oksekød er en ret mager proteinkilde.
• Sennep er en mager smagsforstærker.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.