Det er den gode smag
fra oksecuvette og bacon, som gør denne opskrift perfekt til kolde tider.
Hjemmelavet og den absolut bedste oksegryde - få opskriften
her
4 personer. Koge-/stegetid: 1 time og 30 min.
# Ingredienser
1 oksecuvette (ca.
1.200 g)
2-3 tykke skiver bacon (i strimler)
3 store løg
(finthakket)
3-4 stilke bladselleri
6 dl bouillon
6-8 enebær
3 spsk hvedemel
1 dl fløde
salt og peber
* Tilberedning
1. Afpuds kødet, og
skær det i tern.
2. Rist baconen
sprød, og tag det op.
Dup kødet tørt, og
brun det på alle sider i baconfedt, helst ad flere gange.
Læg det tilbage i
gryden sammen med løg, bladselleri og enebær, og hæld væsken ved.
Tilsæt salt og
peber, og lad retten snurre i ca 1 time, til kødet er mørt.
3. Rør mel og fløde
sammen, og rør det i retten.
Lad den koge i 10·15
min, smag til med salt og peber, og server med fx kartoffelmos.
Tips: Har du tid, får du god ekstra smag ud af at
koge sener og andet fraskær i lidt vand og bruge bouillonen i retten senere.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.