Her er den bedste opskrift på en klassisk gullasch med
kartoffelmos, pasta eller ris. En populær og lækker gryderet med oksekød,
paprika og champignon.
Forberedelsestid: 20 min Kogetid: 2 timer og 15 min Antal
kuverter: 4
# Ingredienser
1 kg oksetykkam
2 spsk olie
2 store løg i skiver
2 knuste hvidløgsfed
6 tsk stødt sød paprika
1 spsk hvedemel
0,6 dl tomatpuré
2,5 dl rødvin
4 dl oksefond
*Tilberedning
1. Skær fedt og sener fra kødet. Skær kødet i tern på 2 cm.
Varm olien i en tykbundet gryde. Kom løg og hvidløg i.
Steg ved medium varme i 2 min, eller indtil de er gyldne.
Tilsæt kødet i portioner.
Steg hver portion i 5-10 min, eller indtil kødet er godt
brunet.
Kom al kødet tilbage i gryden.
2. Tilsæt paprika og mel og steg det i 1 minut under
omrøring.
3. Tilsæt tomatpuré, rødvin og fond under omrøring.
Fortsæt med at røre, indtil blandingen koger.
Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 2 timer,
eller
indtil kødet er mørt.
Du kan evt røre en klat cremefraiche i saucen lige inden
servering.
Server retten med kartoffelmos, pasta, nudler eller dampede
ris.
1.
2.
3.
Tips:
Retten kan laves en dag i forvejen og
opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder.
Variation: Kylling kan bruges i stedet for oksekød,
men tilberedningstiden skal nedsættes.
Se alle de bedste opskrifter med oksetykkam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.