Saftig, festlig oksekødrulle
med oliven og grøn salat med artiskokhjerter. Du kan erstatte oliven med saltagurker, og du får stadig en dejlig forret.
Det er værd at prøve.
Til 6 personer. Okseruller er fryseegnet
# Ingredienser
1 dl friske basilikumblade
½ dl friske oreganoblade
300 g hakket oksekød (9-12% fedt)
1 spsk fintrevet løg
1 æg (str. stor)
1 dl mælk
1 spsk hvedemel
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
75 g grønne oliven med piment
Dressing:
2 dl tykmælk
1 lille, knust fed hvidløg
¼ tsk fint salt
friskkværnet peber
Salat:
1 dåse artiskokhjerter (ca. 400 g)
1½ liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
Tilbehør: flutes
Drikkevarer: kølig, fyldig og tør rosevin, fx fra Chile
* Tilberedning
Riv basilikumbladene groft.
Vend dem og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Klip et stykke bagepapir (ca. 42 x 42 cm).
Læg herpå først halvdelen af farsen i en stribe (ca. 6 x 20
cm).
Så de grønne oliven og til sidst resten af farsen.
Rul bagepapiret fast omkring fars og oliven og luk pakken
ved at sno enderne.
Læg okserullen på en plade med bagepapir.
Bag den midt i ovnen i ca. ½ time ved 200 °C
Lad okserullen køle af.
Dressing: Vend imens alle ingredienserne sammen.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag
til.
Salat: Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og flæk
dem.
Læg en bund af salat på tallerkener og fordel de halve
artiskokhjerter herpå.
Skær okserullen i 12 skiver og læg 2 skiver på hver
tallerken.
Dryp lidt dressing på salaten og server resten af dressingen
til.
Se alle de bedste opskrifter med Farsruller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.