Lav en gennemført engelsk dinner med oksesteg af højreb, peberrods cremesauce, yorkshire pudding og grønsager. Denne opskrift på engelsk roastbeef af oksehøjreb er nem at lave, og du får en lækker og smagfuld roastbeef ud af det.
Giver 6 til 8 portioner
# Ingredienser
Oksesteg, fx højreb afpudset (2700 - 3150 g)
3 fed hvidløg,
finthakkede
1 tsk friskmalet sort peber
Yorkshire pudding (se nedenfor)
Peberrods cremesauce (se nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
230 °C.
Bland hvidløg og
peber; gnid det over stegen.
2. Læg stegen, med evt
ben nedad i en lav bradepande.
Indsæt et
stegetermometer i den tykkeste del af stegen, uden at røre ben eller fedt.
Steg i 15 min.
3. Skru
ovntemperaturen ned til 160 °C.
Steg i 20 min pr 450 g eller indtil den indre temperatur er 58 til 62 °C for en
let rød steg, og 65 til 70 °C for en mellemstegt steg.
4. Imens tilberedes
Yorkshire pudding og Peberrods cremesauce.
5. Når stegen har
nået den ønskede temperatur flyttes den til skærebrættet; dæk den med folie.
Lad den stå på et varmt sted i 20 til 30 min så er den lettere at skære for.
Temperaturen på
stegen vil fortsætte med at stige med ca 5 °C mens den hviler.
6. Gem ½ dl væde fra
bradepanden.
Straks efter at stegen er fjernet fra ovnen, indstilles ovntemperaturen til 230
°C.
7. Mens puddingen
bager, skæres stegen for med forskærerkniven. (se teknik HER)
Serveres med
Yorkshire pudding og Peberrods cremesauce og evt og grønsager.
Trin 2: Indsæt
stegetermometeret.
Trin 5: Dæk stegen
med folie mens den hviler
Trin 6: Gem ½ dl
væde.
Yorkshire pudding
Giver 6 til 8 portioner
# Ingredienser
2½ dl mælk
2 æg
½ tk salt
140 g hvedemel
0,6 dl væde fra
stegen eller usaltet smør
* Fremgangsmåde
1. Bland mælk, æg og
salt i food processor eller blender i 15 sekunder.
Tilsæt mel; bland videre i 2 min.
Lad dejen stå i foodprocessoren ved stuetemperatur i 30 min til 1 time.
(Dette lader melet absorbere væden fuldt ud til en mere mør pudding).
2. Hæld væden fra
stegen i en 23 cm kvadratisk bageform.
Stil den i en 230 °C
varm ovn i 5 min.
(Brug ovnhandsker
når du tager formen ud af ovnen da formen vil være meget varm.)
3. Bland dejen i
yderligere 10 sekunder; hæld det op i den varme væde.
Rør ikke.
4. Stil straks
formen i ovnen igen.
Bages i 20 min. Skru ovntemperaturen ned til 160 °C; bages i 10 min indtil
puddingen er gyldenbrun og luftig. Skæres i kvadrater.
TIPS: I
stedet for en kvadratisk form, kan du bruge en muffinform og få
portions-puddinger.
Peberrods
cremesauce
Giver ca 3,7 dl
# Ingredienser
240 g piskefløde
75 g revet peberrod,
med væde
2 spsk balsamisk
eller rødvinseddike
1 tsk tør sennep
1 knivspids sukker
1 knivspids salt
1 forårsløg,
fintskåret til pynt
* Fremgangsmåde
1. Afkøl en stor
skål, piskeris og fløde før det piskes.
Hæld fløden i den
afkølede skål og pisk med elpiskeren på høj fart indtil der former sig bløde
toppe. For at teste løftes piskerisene væk fra flødeskummet; blandingen skal
have bøjede, men klare toppe. Overpisk ikke.
2. Bland peberrod,
eddike, sennep, sukker og salt i en mellemstor skål.
3. Fold flødeskum i
peberrodsblandingen ved forsigtigt at skære ned til bunden af skålen, skrabe op
ad siderne på skålen, og derefter folde over toppen af blandingen.
Gentag indtil flødeskummet er jævnt indblandet i peberrodsblandingen.
Dæk det til og køl
det i mindst l time.
Saucen kan laves op til 8 timer før servering.
Kom et drys
forårsløg, fintskåret til pynt
Trin 1: Test
flødeskummet for bløde toppe.
Se alle de bedste opskrifter med Oksesteg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------